Цей пиріг давно користується величезною популярністю в різних країнах світу. Надзвичайно смачне поєднання розсипчастого пісочного тіста, соковитої, стиглої полуниці та ніжного сиру, нікого не залишать байдужим.
Для приготування необхідно взяти роз'ємну форму діаметром 24-26 см.
Тісто:
- борошно - 1,25 склянки (+ знадобитися ще трохи борошна для розкачування тіста);
- м'яке вершкове масло - 100 г;
- цукор - 0,5 склянки;
- сіль - ¼ ч.л;
- холодна вода - 1 повна столова ложка.
Начинка:
- сир 0-5% жирності - 1 упаковка або 250 г;
- цукровий пісок - ¼ склянки;
- ягоди полуниці - 800 г;
- сухе полуничне желе - 1 повна столова ложка;
- вода - ¼ склянки.
Покроковий рецепт приготування:
Вам знадобиться подрібнити (м'яке) масло, але не розтоплюйте його. Далі змішайте масло з цукровим піском, додайте борошна і солі, після перемішайте до отримання крихти. Додавши холодну воду (за необхідності можна взяти більше столової ложки води), зберіть тісто в грудку.
Готове тісто необхідно перекласти у форму, акуратно розподіливши його по дну і бортах. Не забувайте тісто попутно щільно притискати. Рівномірно його розподіливши, поставте тісто в морозильну камеру на 10-15 хвилин.
Після охолодження, дістаньте тісто і проколіть його виделкою в декількох місцях. Поставте випікати в розігріту до 180˚С духовку на півгодини. За цей час тісто набуде красивого золотистого відтінку. Якщо під час випікання тісто почне підніматися, необхідно притиснути його ложкою до форми. Після випікання дістаньте готове, рум'яне тісто й остудіть його, не виймаючи з форми.
Тепер саме час приготувати ягідну начинку з сиром. Спочатку змішайте сир із цукровим піском до однорідної маси, щоб у сирі не було грудочок, і розкладіть його по заготівлі. Полуницю помийте та розріжте на половинки, можна залишити й цілі ягоди, якщо вони невеликі. Викладіть на сир ягоди по колу, починаючи із зовнішнього периметра.
Візьміть окрему ємність і пересипавши туди сухе полуничне желе, розведіть його. Поставте на маленький вогонь і доведіть його майже до кипіння. Потім охолодіть, желе має загуснути. Намажте кожну ягоду полуничним желе, скориставшись кухонним силіконовим пензлем.
Поставте пиріг у холодильник на 1-6 годин. Рекомендуємо роз'ємну форму знімати перед подачею пирога на стіл.
Смачного!