Правильно зберігати картоплю можна в погребі, підполі або холодильнику. Все залежить від обсягу. Потрібно створити оптимальну температуру від +2 до +5 C. Неприпустима низька і дуже висока вологість, бульби чутливі до умов зберігання.
Перед закладкою в сховище бульби потрібно просушити. Не можна залишати на зиму уражені захворюваннями бульби. Хвороба може поширитися на здорові, і залишитися в погребі надовго, завдаючи шкоди ще не один рік. Можна закладати урожай в скриню або сітчасті ящики. Якщо існує ризик підтоплення льоху ґрунтовими водами краще упакувати картоплю в сітки. Їх можна швидко підняти на поверхню. Насінні бульби можна укласти в сітки контрастного кольору. При падінні температури до -1 С картопля набуває солодкий смак.