Зберегти часник взимку не складно, існує безліч способів. При правильній підготовці, дотримання строків збирання врожаю, температурного режиму і відсутності сонячного світла часник може зберегтися до літа наступного року.
Для ярого часнику більше підходить зберігання в теплі, при температурі до +20 C. Озимий часник можна зберігати в холодильнику. Однак не завжди знайдеться багато місце у відділенні для овочів. Мало того, у часнику сильний запах, він може передаватися іншим продуктам. Тому краще скористатися одним з перевірених способів. Помістити часник в стерильну банку і насипати пару ложок великої солі. Або заплести коси з стебел і розвішати їх в комірчині або підвалі. Висока вологість в сховище призводить до гниття. Для сухості можна пересипати часник цибулевим лушпинням і прибрати в коробку.