Рецепт - просто подарунок для всіх, хто любить хрусткі малосольні огірки.
Склад:
- огірочки (1 кг);
- фільтрована вода (1 л);
- сіль (2 ст.л.);
- трохи свіжої м'яти;
- пучок смородини;
- пучок вишневого листя;
- часник (5 зуб.).
Як приготувати:
- Виберіть огірки середньої величини і помийте їх. Мляві краще залишити на кілька годин у холодній воді. Спеції обирайте на свій розсуд. Смачно виходить з кропом і хріном. М'ята додасть незвичайного смаку. Вишневі і смородинові листочки зроблять огірочки хрусткими, тому що мають в своєму складі чимало дубильних речовин.
- М'яту, а також смородинові і вишневі листочки заливаємо водою і залишаємо хвилин на 15. Потім ще раз їх миємо
- Дно глибокої посудини встеляємо листям, яке ми заздалегідь трохи пом'яли. Зверху викладаємо порізаний на кілька частинок часник і додаємо (за бажанням) листя хрону і кріп.
- Обрізаємо огірочкам пупки, завдяки чому вони швидше приготуються.
- Викладаємо огірки в посудину з листям і часником. Коли готуєте дуже багато - краще додавайте між шарами огірків ще кілька шарів спецій.
- У холодній фільтрованій воді розбавляємо сіль.
- Заливаємо розсолом огірки таким чином, щоб вода їх повністю покрила, і залишаємо солитися на добу.
Корисні поради:
- Зробити огірки більш хрусткими можна за допомогою листя хріну.
- Великими порціями краще не готувати, щоб не пересолити огірки.
- Любителям гострих страв радимо додати перець. Підійде будь-який – гіркий, чорний, червоний, запашний.
- З'їсти огірочки краще в перші 2 дні. Потім вони втрачають солоність. Зберігайте їх весь цей час в холодильнику.
Опубліковано: 07 лип 2020
Переглядів: 3039