Як приємно взимку додати запашного трояндового варення в чашку чаю. До того ж це не просто вишукані ласощі. Варення з чайної троянди має цілющі якості. Воно допомагає в лікуванні бронхіту, кашлю, стоматиту, а чай з запашним десертом сприяє поліпшенню сну.
Як приготувати варення з пелюсток троянд
Продукт:
- чайна троянда (пелюстки) - 200 г;
- цукор-500 г;
- вода - 150 мл;
- лимонна кислота - 0,5 ч. л.
Найкращий час для збору чайної троянди для варення з троянд - це ранкові години, коли квіти особливо ароматні.
Зрізавши акуратно ножицями квіти, принесіть їх додому.
Вдома із суцвіть зріжте пелюстки. Відрізайте їх так, щоб білі кінчики не потрапили в варення. Річ у тому, що кінчики пелюсток троянди настільки пружні, що вони і після варіння залишаються міцними і жорсткими. Щоб варення з троянди вийшло ніжним і смачним, краще позбутися від жорсткої облямівки.
Після обрізки струсіть сировину від пилку, можна використовувати для цього сито для просіювання борошна). Потім розстеліть пелюстки тонким шаром на рівній поверхні і залиште на деякий час, щоб пішли можливі жучки. Після чого сировину потрібно промити, помістивши її в друшляк. Не засипайте пелюстки відразу на варіння, залиште ненадовго, щоб стекла зайва рідина.
Поки стікає волога, приготуйте сироп. У варильний посуд насипте 350 г із загальної кількості цукру згідно з рецептурою. Залийте в цукор 150 мл води, поставте на вогонь.
Варіть сироп на невеликому вогні 5-7 хв.
Пелюстки троянд перекладіть з друшляка в окрему мисочку. Засипте пелюстки цукром, що залишився, і перетріть.
Масу з квіткових пелюсток з цукром відправте в приготований сироп.
Перемішайте, варіть трояндове варення 10 хвилин. Перед закінченням варіння додайте в варення лимонну кислоту.
З лимонною кислотою солодке варення з пелюсток троянди не тільки набуває приємного смаку, але і стає яскравішим і красивішим. Посуд і кришку для закачування на зиму простерилізуйте. Зберігайте варення з троянд у прохолодному місці.
Час приготування: 20 хв + 30 хвилин підготовка.
Виходить: 1 банка 0,5 л.