Пироги з ягодами – смакота, яка завжди асоціюється з літом. Пропонуємо вам спробувати пиріг з вишнею, який надіслала наша підписниця.
Інгредієнти для тіста:
- пшеничне борошно – 300 г;
- сметана – 125 мл;
- вершкове масло – 150 г;
- цукор-пісок – 50 г;
- розпушувач – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- вишня – 400 г;
- молоко – 100 мл;
- сметана – 100 мл;
- цукор – 100 г;
- крохмаль – 1,5 ст. л;
- яйце – 1 шт;
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
Дістаньте масло з холодильника заздалегідь, щоб воно підтануло. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Масло змішайте з цукром і сметаною до отримання однорідної маси. З'єднайте все разом і замісіть еластичне м'яке тісто.
Деко змастіть маслом, викладіть на нього тісто, розрівняйте і зробіть по краях невисокі бортики.
Вишні вимийте, видаліть кісточки і викладіть на тісто. Якщо ви використовуєте морожені ягоди – дістаньте їх заздалегідь, розморозьте і дайте стекти зайвій воді.
Яйця збивайте з цукром, поступово додавайте в цю масу крохмаль, молоко, сметану, ванільний цукор і збивайте все разом до отримання однорідної маси. Добре збитою сумішшю залийте ягоди. Слідкуйте, щоб вона не перелилася за краї бортів.
Випікайте в розігрітій до 200˚С духовці близько 35 хвилин.
Смачного!