Кожна господиня може похвалитися своїм перевіреним рецептом маринованих огірочків. І хоча вважається, що це традиційна страва східних слов'ян, німці довели систему маринування огірків до досконалості.
Приготуйте знамениті мариновані огірочки з насінням гірчиці та переконайтеся в цьому!
Для приготування вам потрібно:
- літрові банки (5 шт.);
- металеві кришки (5 шт.);
- корнішони (3 кг);
- насіння гірчиці (1-2 ч.л.);
- цибуля (1 шт.);
- чорний перець (6 горошин);
- гвоздика (2 бутони);
- естрагон (2-3 листочки);
- лавровий лист (2-3 листочки);
- вода (5 л);
- оцет (9%, 1 л);
- сіль (250 г);
- цукор (500 г).
Як готувати:
- Стерилізуємо банки. На дно кожної висипаємо насіння гірчиці та нарізаний кріп.
- Нарізаємо цибулю півкільцями та кладемо в банки на кріп з насінням.
- Викладаємо гірчицю, перець, гвоздику, естрагон і лавровий лист. Згори укладаємо огірочки, щоб вони щільно були один до одного притиснуті.
- Змішуємо воду з оцтом, сіллю і цукром, доводимо до кипіння та охолоджуємо. Отриманим маринадом заливаємо інгредієнти в банках. Рідина повинна повністю покрити огірочки.
- Заповнені банки стерилізуємо: ставимо на маленький вогонь і чекаємо 15-20 хвилин.
- Закручуємо банки та залишаємо в темному прохолодному місці (комора, льох). Чекаємо кілька місяців і страва готова!
Хочете порадувати своїх близьких і себе чимось оригінальним та смачненьким - в нашій рубриці «Рецепти» ви обов'язково знайдете щось цікавеньке.