Що може бути краще теплого чаю зі шматочком ніжного сливового пирога? Пропонуємо простий рецепт, з яким впорається навіть новачок у випічці!
Складові:
- пшеничне борошно – 2 склянки;
- вершкове масло – 200 г;
- розпушувач – 2 ч.л .;
- сливи – 450-100 г;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – третина склянки;
- сіль – дрібка;
- ванільний цукор.
Окрім того, для випічки вам знадобляться:
- борошно (для присипки);
- цукрова пудра (як прикраса);
- папір для випічки.
Час приготування: 30 хвилин + 50 хвилин для випікання.
Готуємо тісто:
- Вершкове масло подрібнюємо і збиваємо з яйцем.
- В глибокій ємності змішуємо борошно, цукор і дрібку солі, додаємо масло з яйцем і ретельно перемішуємо.
- Додаємо розпушувач і перемішуємо ще раз, поки не отримаємо однорідної маси без грудочок.
- Руками робимо з тіста кульку і загортаємо в фольгу (можна використовувати також харчову плівку).
- Відправляємо кульку в холодильник на півгодини.
- Беремо сливи (будь-яких сортів, свіжі або консервовані), миємо й ділимо на половинки або на дольки.
- Забираємо тісто з холодильника і ділимо на 2 частини. Одну розгортаємо, не забуваючи використовувати борошно для присипки. Другу перекладаємо в морозилку.
- Змащуємо форму маслом, кладемо на дно папір і викладаємо тісто.
- На тісто укладаємо шматочки сливи і присипаємо крихтами, в які перетворилося тісто з морозилки.
- Розігрійте духовку до 180 ℃ і випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин.
Дайте пирогу охолонути після випічки, прикрасьте його цукровою пудрою та розріжте перед подачею.
Смачного!
Хочете порадувати своїх близьких і себе чимось оригінальним та смачненьким - в нашій рубриці «Рецепти» ви обов'язково знайдете щось цікавеньке.