Зберігати моркву правильно виходить не у всіх. Іноді це просто неправильний вибір сорту, але частіше підвищена вологість в сховище, неправильна закладка врожаю і нехтування основними правилами підготовки до зберігання.
Морква не боїться легких заморозків, тому її можна прибирати трохи пізніше більшості овочевих культур. Восени потрібно закрити поверхню землі на грядці мульчею. Викопувати коренеплоди потрібно акуратно. Після збору врожаю листя відкручують або зрізають ножем. Пошкоджені коренеплоди не можна залишати на зиму. Є безліч способів зберегти їх, самі прості і ефективні: зберігання у вологому піску, моху або глині, в емальованій каструлі або флязі. Морква в сітках краще залишати в помірно вологих льохах, при низькій вологості вона зів'яне.