Цей рецепт давним-давно взяли на озброєння господині різних країн. Ще б пак, адже в ньому поєднуються розсипчасте пісочне тісто, соковита полуниця й ніжний сир. До речі, полуницю можна брати прямо з грядки!
Для приготування знадобиться роз'ємна форма діаметром 24-26 см.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 1,25 скл. (+ ще трохи для розкачування тіста);
- вершкове масло – 100 г;
- цукровий пісок – 0,5 скл.;
- сіль – ¼ ч. л;
- холодна вода – 1 ст. ложка.
Інгредієнти для начинки:
- сир 0-5% – 250 г;
- цукор – ¼ скл.;
- полуниця – 800 г;
- сухе полуничне желе – 1 ст. л;
- вода – ¼ скл.
Приготування:
Подрібніть масло (але не розтоплюйте), змішайте з цукром, борошном та сіллю, перемішуйте до отримання крихти. Додайте холодну воду (можна більше столової ложки), щоб тісто можна було зібрати в грудку.
Перекладіть тісто у форму, руками рівномірно розподіліть його по дну та бортах, відразу ж щільно притискаючи. Поставте цю заготовку в морозилку на 10-15 хвилин.
Після чого дістаньте, проколіть тісто в декількох місцях виделкою й випікайте в розігрітій до 180˚С духовці близько півгодини. Воно має придбати красивий золотистий відтінок. Якщо в процесі випікання тісто почне підніматися – притисніть його до форми ложкою. Після випікання дістаньте заготівлю і охолодіть прямо у формі.
Настала черга приготування начинки. Змішайте сир з цукром, розкладіть його у заготівлі. Полуницю вимийте і розріжте на половинки. Викладіть на сир опуклою частиною догори, починаючи із зовнішнього периметру.
В окремій ємності розведіть сухе полуничне желе. На малому вогні доведіть його майже до кипіння і охолодіть, щоб желе загусло. Намажте кожну ягідку полуничної сумішшю за допомогою кухонного силіконового пензля.
Готовий пиріг поставте в холодильник на 1-6 годин. Роз'ємну форму знімайте безпосередньо перед подачею на стіл.
Смачного!