Компот з вишні, закритий в домашніх умовах, виходить ароматним, насиченого вишневого кольору і смаку. Такий консервований напій з успіхом замінить магазинний вишневий сік, ним буде ласувати вся сім'я без винятку! Безсумнівним плюсом вишневого компоту є його натуральність та корисність. А в якості смачного бонусу до напою ви іще отримаєте консервовані вишні, які можна використовувати як окремий десерт.
Як приготувати консервований компот з вишні
Інгредієнти (на одну трилітрову банку):
• стигла вишня – 300-400 г;
• вода – 2,8 л;
• цукор – 250-300 г;
Приготування:
1. Для приготування компоту беремо стиглу вишню, відокремлюємо ягоди від гілочок, складаємо в глибоку миску і заливаємо холодною водою на півгодини.
2. Поки замочується вишня, готуємо банку для консервації (її слід добре помити та прокип'ятити над парою). За півгодини зливаємо воду з вишень і ще раз споліскуємо їх вже у чистій воді, після чого складаємо у підготовлену банку.
3. Окропом заливаємо вишні, накриваємо банку залізною кришкою та залишаємо настоюватися компот до повного охолодження.
4. Коли компот охолоне, зливаємо його з банки назад у каструлю.
5. Додаємо цукор, добре перемішуємо і ставимо кип'ятити (з моменту закипання кип'ятити іще три хвилини).
6. Гарячий компот заливаємо в банку з вишнями, ретельно закриваємо металевою кришкою для консервації і накриваємо банки чимось теплим до повного охолодження.
7. Завдяки такому способу консервації вишні зберігають свою цілісність та корисні властивості. Зберігати компот з вишні потрібно в прохолодному місці, не більше року.