Помідори на зиму заготовляє практично кожна господиня. Ця проста закуска готується влітку буквально за годину, а взимку з'їдається за хвилину. Особливо, якщо це мариновані помідори з болгарським перцем. Давайте спробуємо приготувати їх разом.
Приготування
1. Для літрової банки вам знадобляться невеликі помідори. Болгарський перець краще взяти червоний м'ясистий, але, якщо такого немає, можна взяти інший. Цибулю використовують, як ріпчасту так і фіолетову.
2. Підготуйте набір спецій: гвоздика (2 штуки), перець горошок, лавровий лист і перець духмяний. Приготуйте інгредієнти для маринаду: 1 літр води на дві літрові банки помідорів, оцет, сіль і цукор по одній столовій ложці.
3. Почнемо з приготування маринаду. Додайте в воду сіль і цукор, а коли вода закипить - оцет.
4. Поки маринад закипає, необхідно підготувати інгредієнти. Поріжте перець часточками, цибулю і моркву - кружальцями, спеції.
5. На дно літрової банки покладіть моркву і цибулю. Також додайте спеції.
6. Наповніть банку до верху томатами. Помістіть в вільні місця перець і часник.
7. Залийте банку маринадом.
8. Накрийте банку кришкою. Наповніть каструлю теплою водою і поставте її на плиту. Банку з помідорами помістіть в каструлю і після того, як вода закипить, стерилізуйте 10 хвилин.
9. Засукайте банку.
10. Переверніть і залиште банку в такому положенні на дві години.
11. Незвичайні помідорчики з болгарським перцем готові на зиму, а зберігати їх до настання зими можна в квартирі на полиці.
Складові:
На літрову банку вам знадобиться: близько 650 г томатів, 1 болгарський перець, 2 гвоздики, 2 зубці часнику, 5 шт. перцю горошку, 4-5 кілець моркви, 3 кола лука, 1 лавровий листочок, 4 штучки перцю запашного, 500 мл води для заливки, 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі, 1 ч.л. оцту.
То все таки для маринаду всього по одній столовій ложці чи по одній чайній ложці?
Всіх інгредієнтів по одній столовій ложці.