Зберегти капусту до весни можна практично без втрат. Головна умова – вибір правильного сорту. Крім того в сховище можна занурити тільки здорові качани, без пошкоджень комахами і хворобами.
Для початку потрібно вибрати пізньостиглий сорт, призначений для зберігання. Качани зрізають восени до настання морозів. Кожен качан добре оглядають, прибирають зовнішні листя. Бажано розкласти капусту в один шар. Так простіше контролювати її стан під час зберігання. Якщо такої можливості немає, можна обернути в кілька шарів паперу кожен качан. Є зручний для маленьких погребів спосіб: капусту викопують з корінням, видаляють непотрібні листя і підвішують за корінь на горизонтальну жердину, закріплену під стелею. Температура зберігання від +1 до +5 C.